Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 noiembrie 2020

Ludovic Orban a anunțat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va merge în Sibiu și în Alba Iulia pentru a discuta cu autoritățile locale înainte de a se lua o decizie privind carantinarea celor două municipii. Premierul susține că autoritățile nu vor evita să ia o decizie privind carantinarea unor localități, dacă situația o impune.

Aici avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punctul de vedere al sănătăţii publice care este pus la punct de INSP. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă Direcţia de Sănătate Publică propune carantinarea procedura este să fie avizată această propunere de CJSU, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat al DSU Raed Arafat. Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în două judeţe, Alba şi Sibiu, pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a declarat Ludovic Orban, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul a menționat orașele care ar putea să intre în carantină în viitorul apropiat.

Aşa, din ce vedem evoluţia, evoluţia pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, de asemenea există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum ei au tendinţă, din câte am văzut, de atenuare a curbei de creştere. De asemenea, la Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme am văzut că a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a precizat premierul.

Acesta a precizat că se intenționează creșterea capacității de tratare a COVID-19 cu 17 paturi de spital în Cluj, 10 paturi în Timișoara, iar în București va crește numărul de paturi la spitalele Malaxa și Matei Balș. De asemenea, se pregătește o secție exterioară a spitalului Victor Babeș, unde vor fi cel puțin 30 de paturi dotate cu oxigen.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW