Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, cuvinte de laudă pentru firmele lui Umbrărescu după vizita pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești: Lucrările se derulează în ritm extrem de susținut

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2020

Doar cuvinte de laudă a avut premierul Ludovic Orban, sâmbătă, după vizita pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, la adresa consorțiului de firme deținute de Dorinel Umbrărescu, care efectuează lucrările la tronsonul 2.

Șeful executivului s-a declarat încrezător că lucrările vor fi finalizate înainte de noiembrie 2021, termenul stabilit prin contract.

„Firma domnului Umbrărescu nu mă surprinde pentru că am fost pe Centura Bacăului și acolo progresul este extraordinar. Aici lucrările se derulează într-un ritm extrem de susținut. Deja pe 70% se va ajunge în situația de a se turna asfalt. Podul peste Olt se află în faza de montare a tablierului metalic. Lucrurile evoluează foarte bine. Sunt optimist că lucrările se vor încheia înainte de termenul stabilit în contract”, a declarat premierul Ludovic Orban, după vizita pe Drumul Expres Craiova – Pitești.

Drumul Expres Craiova – Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121,115 km și este împărțit în patru tronsoane.

În prezent, pe tronsonul 1 Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, italienii de la Tirrena Scavi sunt destul de slab mobilizați în teren, stadiul de execuție fiind de 14,2%.

Pe de altă parte, pe tronsonul 2 Robănești – Balș – Valea Mare, lung de 39,85 km, unde efectuează lucrări firmele lui Dorinel Umbrărescu, mobilizarea este excelentă, stadiul lucrărilor fiind de 51,44% pe lotul 1 și 46,27% pe lotul 2.

Pe tronsonul 3 CNAIR a încheiat contractul pentru proiectare și execuție cu firmele lui Dorinel Umbrărescu. În schimb, pe tronsonul 4 situația este incertă după ce Curtea de Apel București a decis anularea atribuirii și reevaluarea ofertelor la licitație, în condițiile în care compania de drumuri semnase deja contractul cu Dorinel Umbrărescu.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW