Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Copiii sunt mai în siguranţa la şcoală / Am dispus toate măsurile astfel încât oamenii să voteze în siguranţă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2020 Etichete: , ,

Ludovic Orban consideră că decizia de a deschide școlile în plină pandemie de coronavirus a fost una benefică pentru copii, deoarece aceștia ar fi supuși unui risc mai mic de îmbolnăvire la cursuri, fiind supravegheați de către profesori. Premierul este încrezător în buna desfășurare a alegerilor locale, ce vor avea loc duminică, susținând că riscul de îmbolnăvire va fi aproape de zero.

Ludovic Orban este de părere că decizia de a deschide școlile în timpul pandemiei de coronavirus a fost bazată pe studii, analize sau fundamente științifice și a fost luată pentru a atinge unele obiective ale României.

Au fost foarte multe voci care au spus amânaţi începerea şcolilor, după alegeri, ca să nu aveţi probleme. Am pus pe primul plan interesul copiilor, dreptul la educaţie al copiilor, nu alte interese colaterale ascunse. Copiii au nevoie de şcoală, copiii au nevoie să se întoarcă la şcoală. Procesul de învăţare este un proces continuu care dacă acumulezi nişte lacune într-o perioadă rişti să nu mai poţi face faţă procesului de învăţare într-o etapă ulterioară de învăţare. Din cauza asta am luat decizia să începem şcolile aşa cum le-am început. Toate deciziile pe care le-am luat au avut la bază argumente, fundamente ştiinţifice, analize, studii de impact, progneze pentru că nu luăm decizii pentru a impresiona pe moment un grup sau altul social, ci deciziile pe care le luăm, le luăm pentru atingerea unor obiective fundamentale ale României”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul României consideră că elevii sunt în siguranță la școală, fiind constant supravegheați de cadrele didactice. În plus, acesta îndeamnă românii să iasă la vot, susținând că riscul de îmbolnăvire va fi aproape de zero, în urma măsurilor adoptate de Guvern.

Am adoptat toate măsurile pentru a reduce aproape de zero riscurile atât cele privitore la exercitarea efectivă a dreptului de vot, cât şi riscurile revenirii la şcoală. Copiii sunt mai în siguranţa la şcoală pentru că sunt sub supravegherea cadrelor didactice, păstrează distanţa, poartă mască şi riscul de îmbolnăvire la şcoală este minim. În ceea ce priveşte riscul de îmbolnăvire în cadrul procesului electoral, am dispus toate măsurile astfel încât oamenii să voteze în siguranţă şi respectarea măsurilor pe care le-am impus va conduce la un vot în siguranţă care să diminueze aproape de zero riscul de îmbolnăvire”, este explicația premierului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW