Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Orban: Cea mai mare problemă o reprezintă românii care se întorc din Italia cu mașina proprie/ Fac un apel să nu se întoarcă în România pentru a nu răspândi coronavirusul

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului în Italia, mai ales în zonele în care locuiesc peste 200.000 de români, că a  discutat cu toți reprezentanții instituțiilor responsabile cu măsurile pentru prevenirea și combaterea virusului ucigaș. Liberalul a anunțat că o problemă serioasă este reprezentată de situația românilor care se întorc în România cu mașina proprie.

„La ora 18 am avut o întâlnire cu toți reprezentanții instituțiilor responsabile cu măsurile pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. (…) Am discutat practic toate măsurile care trebuiesc luate și am stabilit procedurile, acțiunile care trebuie întreprinse în perioada următoare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre românii care intră în țară la punctele de trecere a frontierei cu autoturismele proprii, Orban a răspuns:

„Cea mai mare problemă o reprezintă situația cetățenilor care vin cu mașina proprie. Am solicitat Poliției de Frontieră care a emis de săptămâna trecută o decizie, toți cei care intră sunt obligați să completeze un formular, li se cer actele de identitate, nu pot fi forțați să ne dea actele din Italia, dar recomandarea pe care am făcut-o Poliției de Frontieră este să solicite inclusiv acte din Italia pentru a vedea cu precizie de unde vin. Pentru că decizia pe care am luat-o este foarte clară: dacă vin din zonele afectate de infecția cu coronavirus atunci intră automat în carantină, dacă vin din regiunile în care există risc de contaminare crescut, atunci măsura este de izolare la domiciliu”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.ro.

Premierul liberal a făcut un apel către toți românii din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările în România, dacă nu sunt absolut necesare.

„Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii. (…)Avem foarte multe intrări din Italia. Este un trafic mare. (…)Românii să evite deplasările în zone cu risc mare de contaminare. Din fericire până astăzi nu este niciun cetățean român care să fie bolnav. În România nu există niciun caz confirmat. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și informările privind coronavirusul”, a mai declarat sursa citată.

Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW