Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban către Ministerul Sănătății: Monitorizați achizițiile făcute de spitale / Nu putem accepta să se facă achiziții de la firme de casă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a transmis Ministerului Sănătății, în debutul ședinței de guvern de joi, să monitorizeze achizițiile făcute de spitale în această perioadă. Șeful guvernului a atras atenția că anumite unități spitalicești preferă să facă achiziții de echipamente de la „firme de casă”, în detrimentul celor prin instituțiile statului.

„Urmăriți prin Direcțiile de Sănătate Publică, monitorizați achizițiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declarații că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală, prin Unifarm și prin ONAC s-au achiziționat stocuri mari. Numai că suntem în situația în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales cele de subordonare față de autoritățile locale, nu achiziționează aceste materiale. Toate materialele achiziționate de noi în sistem centralizat sunt materiale de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziții de la firme de casă de materiale și echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziția unităților spitalicești. Aici ministerul va trebui să intervină foarte hotărât”, a spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW