Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, atac la adresa Gabrielei Firea: Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România/ A cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 22 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Premierul Ludovic Orban spune că cererea Gabrielei Firea referitoare la alocarea a 667 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului , pentru Primăria Capitalei, este „lipsită de bun simț”. 

Ludovic Orban își motivează decizia prin faptul că peste 1.500 de localităţi din ţară se confruntau cu probleme financiare.

„Trebuie să vă spun că Bucureştiul este cel mai bogat oraş din România, iar a cere bani de la bugetul de stat mi se pare o lipsă de bun-simţ, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe şi impozite plătite şi din Moldova, unde oamenii au nivel de viaţă mult mai scăzut, (…) alimentat cu taxe şi impozite plătite şi de cetăţenii din Oltenia, şi de cetăţenii din Braşov, (…) toată lumea plăteşte la bugetul de stat. (…) Mi-a solicitat (Gabriela Firea – n.r.) să îi aloc din fondul de rezervă al Guvernului 667 de milioane. Nu pot să aloc Bucureştiului 667 de milioane în condiţiile în care erau peste 1.500 de localităţi care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să poată să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi sau salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi. Aceşti bani au trebuit alocaţi acolo, că nu puteam să fac o asemenea nedreptate încât să aloc pentru cine ştie ce categorii de cheltuieli pe care nu le înţelege nimeni, pentru că nu le vede nimeni în Bucureşti”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW