Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ludovic Orban anunță că a strâns deja 237 de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură. Vrea să mai convingă 10 parlamentari PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că moțiunea de cenzură are șanse mari să treacă pentru că mizează pe votul a cel puțin 237 de parlamentari, unii chiar și de la PSD. Orban spune că va continua negocierile cu parlamentari de la putere și că ar vrea să convingă cel puțin 10 să se alăture demersului de a demite Guvernul Dăncilă. 

Șeful PNL spune că moțiunea va fi depusă la începutul săptămânii viitoare pentru a contracara alte acțiuni politice ale PSD.

„Până acum am discutat de ziua de luni, dar rămâne să mai calculăm un pic posibilul calendar, să vedem ce contra măsuri ar putea să pregătească cei de la PSD.

Până astăzi avem cu 4 semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuții cu încă peste 10 parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susținerea moțiunii de cenzură prin vot”, susține Ludovic Orban.

Întrebat dacă are încredere că toți semnatarii moțiunii o vor și vota, Ludovic Orban supune că a primit garanții că nu vor exista trădări.

„Am primit garanția de la toți parlamentarii semnatari, că sunt alături de moțiune. Împreună planificăm, vrem să asigurăm o dată în care să avem prezență 100%. Dacă s-a mai întâmplat să mai avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări, care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenți la momentul depunerii moțiunii. Această moțiune este o moțiune decisivă , este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească „, precizează Orban.

Președintele PNL are încredere că moțiunea va trece și astfel Guvernul Dăncilă va fi demis în Parlament.

„Guvernul, după opinia mea, va fi demis. În momentul de față atât din numărul de semnături cât și din toate discuțiile pe care le-am avut, pentru că trebuie să știți, că în afară de cei 237 de semnatari există posibilitatea ca foarte mulți, chiar dacă nu au semnat moțiunea de cenzură, până la urmă să se decidă să voteze în favoarea moțiunii de cenzură. Din punctul meu de vedere, există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetățean”, susține liderul PNL.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW