Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, anunț despre deficitul bugetar: Vom avea unul dintre cele mai mici la nivel european

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 august 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban spune că deficitul bugetar al României va fi printre cele mai mici din Europa. Miniștrii liberali se reunesc, vineri, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de rectificare bugetară prin care este prevăzută creșterea deficitului bugetar cu 8,6% din PIB.

 „Probabil va fi în jur de 8,5 – 8,6%. Vă recomand în schimb să urmăriți evoluția deficitelor bugetare în toate țările europene și să vedeți că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte țări sunt în alte situații. Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit cred că de zece ani și își poate permite un deficit mai mare. În schimb, România a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei de dinaintea noastră s-au împrumutate de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate”, a subliniat Ludovic Orban.

Premierul afirmă că România este singura țară din Europa care, în contextul epidemiei, va crește pensiile „cu un procent consistent, de 14%”.

„Este o creștere extrem de mare, care ne angajăm să o putem finanța”, a spus premierul.

Orban a mai precizat că această creștere de 14% a fost „o decizie grea”.

„În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, deciziile vor fi luate pa baza unor analize economice extrem de serioase(…)Știu că populismul pesedist se va manifesta în continuare (…) atât se poate, cine promite mai mult minte(…)Odată ce ai stabilit un nivel al pensiei, pensiile nu pot fi tăiate. Au încercat alții să taie pensiile, ele nu pot fi tăiate. Orice decizie de majorare trebuie să fie bine fundamentată”, a mai spus Orban.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW