Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Analizăm posibilitatea unei OUG pentru alegerile primarilor în două tururi / Vrem creșterea alocațiilor dar nu sunt bani

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că analizează posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi. Orban a afirmat că alocațiile vor crește dar încă nu sunt bani la bugetul de stat.

Când vom lua o decizie o vom face publică, cu siguranță PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor, o alegere care să ofere legitivitate și șansa comunității locale de a alege o persoană care într-adevăr să se bucure de încrederea unei majorități clare a comunității locale. V-am spus că suntem în curs de analiză și vom finaliza această analiză cât de curând”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai afirmat că în legea bugetului de stat nu au fost cuprinse sumele necesare pentru a susține această măsură, iar creșterea se va face de la 1 iulie.

Știți foarte bine că săptămâna trecută după analiza pe care am făcut-o cu președintele României asupra acestui subiect, am anunțat acest lucru, că președintele va promulga și că noi deși dorim creșterea alocației, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare, care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde  de lei pentru a putea susține această măsură, dar nu avem voie constituțional și legal să facem cheltuieli fără să existe o sursă în bugetul de stat. Vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară și anume după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă  alegerile anticipate vor avea loc înainte de 1 iulie va mai fi motivat să crească alocațiile, premierul a răspuns: „Cu siguranță vom crește alocațiile, dar vom crește cu cât ne permit resursele bugetare pentru că, ne aducem aminte că există o lege a pensiilor, există o lege a salarizării care trebuie puse în practică și nu ne permitem să angajăm cheltuieli, decât în măsura în care există resurse financiare”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW