Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Am stabilit un mecanism de mobilizare pentru ziua care va fi votul de învestitură

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat, vineri, că se așteaptă ca PSD să îi pună piedici în respectarea programului pe care și l-a propus pentru învestirea Guvernului în Parlament. Orban este convins că PSD va boicota audierea miniștrilor în comisii și de aceea a mobilizat liderii grupurilor pentru a supraveghea audierile.

„Am avut o analiză a situației împreună cu liderii grupurilor parlamentare, Raluca Turcan și Florin Cîțu, despre mai multe aspecte: mobilizarea la Birourile Permanente care vor fi convocate la ora 12.00, anunțarea partenerilor să susțină propunerea ca marți să fie audierea și miercuri votul în plen.

Ne pregătim de boicot, dar le amintesc PSD-iștilor că există o decizie a CCR potrivit căreia nu e nevoie de cvorum la audierile miniștrilor din comisii.

Am făcut analiza pe fiecare comisie, am stabilit un responsabil coordonator care să pregătească audierea miniștrilor în comisii. Am solicitat candidaților la posturile de miniștri să fie deschiși la dialogul cu membrii comisiilor.

Am stabilit un mecanism de mobilizare pentru ziua care se va decide să fie votul de învestitură în plen”, a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, premierul desemnat este încă în negocieri pentru susținerea Guvernului în Parlament. Este optimist că va obține majoritatea de care are nevoie, deși trebuie să negocieze cu parlamentari individual.

„Am făcut o analiză a situației la zi, a negocierilor individuale cu parlamentari pentru a reuși să asigurăm majoritatea. Situația la zi e bună, o să fac prognoze când ne apropiem de ziua votului în plen.

La ora actuală, în Birourile Permanente reunite, din 26 membri, PSD are 13 membri. Există un reprezentant Pro România, voi vedea poziția acestuia. Voi cere președinților camerelor să-mi permită prezența la ședința Birourilor Permanente.

România are nevoie cât mai rapid de un guvern cu puteri depline.
Întotdeauna parlamentarii formațiunilor care susțin guvernul sunt mai mobilizați decât parlamentarii din Opoziție”,  a mai spus premierul desemnat.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW