Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Am stabilit să crească alocațiile cu 20% de la 1 ianuarie 2022

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Ludovic Orban a anunțat, luni, la finalul ședinței coaliției de la guvernare, că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% începând cu data de 1 ianuarie 2022. Președintele Camerei Deputaților a precizat că vor exista în total 5 tranșe de creștere a alocațiilor. 

Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la Legea de adoptare a OUG, care a trecut de Senat şi este în dezbatare la Camera Deputaţilor”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la finalul ședinței coaliției de la guvernare.

Ludovic Orban a precizat că vor exista 5 tranșe de creștere a alocațiilor, prima fiind în ianuarie, iar apoi urmând să fie stabilite în funcție de alocările bugetare.

Liderul PNL a fost întrebat dacă, în cadrul coaliției, s-a discutat despre posibilitatea ca această decizie să fie atacată la CCR: „Am discutat şi despre această eventualitate. În cazul în care va fi atacată, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG”, a răspuns Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW