Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban a semnat acordul cu UDMR. Kelemen Hunor, nemulțumit de două nume de pe lista de miniștrii din Guvernul PNL

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban și Kelemen Hunor au semnat acordul politic dintre Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) pentru susținerea noului Guvern. Președintele UDMR s-a arătat nemulțumit de două nume de miniștri din Cabinetul Orban.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor are câteva obiecţii referitoare la anumiți miniştri din Cabinetul Orban, făcând referire la Bogdan Aurescu, propus la Ministerul de Externe, şi la Nicolae Ciucă nominalizat la Ministerul Apărării.

„Cresc în continuare aceste obiecţii. I-am spus şi domnului Ludovic Orban că să aduci într-un Guvern liberal un om din şcoala lui Năstase nu înseamnă o prea mare înţelegere a ceea ce are nevoie România astăzi, dar este treaba lor, nu este treaba noastră. Eu voi fi mâine în campanie, deci nu pot vota nici ‘pentru’, nici ‘împotriva’ domnului Aurescu, dar în Comisia de politică externă probabil la audieri va da toate răspunsurile la toate întrebările, dar, din punctul meu de vedere, este o greşeală. PNL are foarte mulţi oameni din PNL sau apropiaţi acestei forţe de centru-dreapta, putea să aducă un om la fel de bun diplomat, dar un om cu vederi mult mai deschise şi mult mai apropiate de politicile pe care trebuie să le promoveze un Guvern de centru-dreapta. (…) Legat de domnul Ciucă, nu poţi să promovezi un general activ într-o funcţie de ministru. Atunci ce credibilitate mai ai când respingi pe un magistrat la fel de activ? Dacă va trece domnul Ciucă până mâine în rezervă este o altă discuţie, dar nu se obişnuieşte să pui un militar activ într-o astfel de funcţie. În rest nu am nimic de reproşat domnului Ciucă, dar m-am referit la o chestiune de principiu”, a spus Kelemen Hunor.

sursa foto: Facebook

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 86443 more Information to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-a-semnat-acordul-cu-udmr-kelemen-hunor-nemultumit-de-doua-nume-de-pe-lista-de-ministrii-din-guvernul-pnl/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW