Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban a cerut demiterea Sorinei Pintea din funcția de director al Spitalului din Baia Mare / Președintele CJ Maramureș: Pintea nu va reveni la conducerea unității sanitare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății demiterea Sorinei Pintea din funcția de director al Spitalului din Baia Mare. De asemenea, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, instituție în subordinea căreia se află Spitalul din Baia Mare, a anunțat joi că Sorina Pintea nu va reveni la conducerea unității sanitare.

În ședința de Guvern de joi, premierul Ludovic Orban, i-a solicitat ministrului Sănătății să o demită din funcție pe Sorina Pintea.

„Domnul ministru Tătaru, am văzut că președintele CJ Maramureș a pus în funcție o directoare la spitalul județean. Solicitarea mea este să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit și să demiteți vechiul director care din câte am înțeles s-a numit pe sine director medical.
Tătaru: Am luat legătura și pregătim procedurile.”

Zetea: Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare

Președintele CJ Maramureș a explicat că Sorina Pintea se află în concediu medical până la data de 16 mai, atunci când îi expiră și mandatul de manager.

„Am luat act de renunțarea la demisia din funcția de manager al Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea, dar și de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat.”

Zetea i-a solicitat ministrului Sănătății să constate suspendarea contractului de manager pentru Sorina Pintea.

„Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 40 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României și publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate SUSPENDAREA contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, a scris pe Facebook Gabriel Zetea.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Baia Mare”, pe care și-a depusă pe cinci martie și a anunțat că se află în concediu medical.

Sorina Pintea, plasată sub control judiciar

Pe 6 martie, judecătorii Curții de Apel din București au admis vineri, contestația Sorinei Pintea prin care solicită să scape de  arestul preventiv. Magistrații au hotărât ca fostul ministru să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Acuzațiile DNA

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW