Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Lucrările la linia de tramvai de pe bulevardul Doina Cornea au intrat în linie dreaptă 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Circulația tramvaielor în București pe traseele 1, 10 și 11 ar putea reveni la normal în luna mai, în condițiile în care lucrările de reabilitare la cei 1,1 km de linia dublă de pe bulevardul Doina Cornea se apropie de final.  

Potrivit STB, în prezent, constructorul se concentrează pe finalizarea ultimului tronson de șină și pe realizarea rețelei de contact, în paralel cu alte lucrări.

Conform aceleași surse, în această perioadă a început și realizarea ultimei secțiuni la noua cale de rulare în intersecția cu bulevardul Iuliu Maniu, STB urmând a remonta gardurile de protecție, în prima etapă între OMV și bulevardul Iuliu Maniu.

De asemenea, mai arată STB, călătorii din cartierul Drumul Taberei vor beneficia din nou și de liniile de troleibuz care circulau în mod normal pe bulevardul Doina Cornea, a căror circulație a fost închisă temporar din luna martie, la solicitarea constructorului.

1 an pentru 1 kilometru

Primăria Capitalei a semnat în ianuarie 2021 cu asocierea Urban Profile Grele SRL – Swietelsky – TIAB contractul pentru reabilitarea liniei de tramvai de pe bulevardul Doina Cornea. Valoarea înțelegerii este de 18,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Proiectul este unul extrem de important, în condițiile în care de reabilitarea acestui sector reprezintă o condiție obligatorie pentru finanțare achiziției celor 100 de tramvaie Astra Arad.

Cu toate că este vorba de doar 1,1 kilometri, termenul prevăzut în contract a fost de 12 luni, ceea ce a permis constructorului să lucreze într-un ritm extrem de lent. Chiar și așa, cel mai probabil, termenul va fi respectat, în condițiile în care ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Primăria Capitalei pe 25 mai 2021.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW