Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Lucrările la construcţia din Modrogan 1 rămân suspendate

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Lucrările la constucția din Modrogan 1 rămân suspendate, a anunțat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Curtea de Apel București a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reușit să oprim speculațiile imobiliare ale vechii administrații”, a precizat edilul într-o postare pe Facebook de joi, 22 septembrie.

El a precizat, totodată, că a aprobat zeci de cereri de dezvoltări urbane „corecte” pentru zona istorică a Bucureștiului.

„Este dovada faptului că lucrurile se pot face și altfel: legal și fără mutilarea spațiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, a menționat Nicușor Dan.

Amintim că, la jumătatea lunii iulie, Curtea de Apel București a suspendat defășurarea a două proiecte imobiliare, între care și cel de pe Modrogan 1.

Nicușor Dan afirma atunci că cele două construcții nu sunt în acord cu regulamentul de urbanism al Capitalei, fiind construite pe spații verzi, cu autorizații ilegale.

Nicușor Dan a explicat că, în cazul din Modrogan 1A, un investitor imobiliar a început construcția de blocuri în curtea palatului, monument istoric unde Partidul Național Liberal (PNL) își are sediul.

„Printr-un PUZ aprobat în 2019, printr-o autorizaţie aprobată în 2020, în 21 septembrie, cu şase zile înainte de alegerile locale, s-au aprobat nici mai mult, nici mai puţin, decât blocuri în curtea palatului. Sunt mai multe motive pentru care a pune blocuri acolo e o ilegalitate, dar motivul cel mai flagrant este că este spaţiu verde şi există prevedere clară în lege care spune că nu ai voie să schimbi destinaţia unui spaţiu verde”, a afirmat Nicușor Dan atunci, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București a oprit două proiecte imobiliare din Capitală / Nicușor Dan: Vom solicita revenirea la situația anterioară

Foto: Nicușor Dan/ Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW