Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Lucrările de reabilitare a Podului Străulești, finalizate înainte de alegerile locale. Gabriela Firea: Misiune îndeplinită

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 august 2020 Etichete: , , , ,

Gabriela Firea anunță că lucrările de reabilitare a Podului Străulești au fost finalizate. Lucrările au început în 2018, când o parte din zidul de susținere s-a surpat. Anunțul edilului vine înainte de alegerile locale, Firea fiind candidatul PSD pentru Primăria Capitalei.

„Misiune indeplinita! Podul Străulești, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deși era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar „cosmetizat” în urmă cu peste zece ani.

O parte din zidul de susținere s-a surpat, împreună cu trotuarul și o portiune din prima bandă de circulație, ceea ce reprezenta un adevarat pericol atat pentru masini cat si pentru pietoni.

Am decis de urgență consolidarea și reabilitarea sa. În doar un an, așa cum am promis, am redat circulației rutiere și pietonale un pasaj sigur și modern.

Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje.

Podul Străulești, care supratraversează Lacul Grivița pe DN 1A, este unul dintre principalele puncta de legătura dintre București și județele Ilfov sau Dâmbovița.

Construcția podului actual datează din perioada 1950-1960, când a fost realizată și sistematizarea salbei de lacuri din nordul Bucureștiului.

Zona podului este mult mai veche, acolo fiind chiar situl arheologic Străulești-Măicănești”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW