Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Lucrările de modernizare a „tramvaiului corporatiștilor” încep în luna februarie – anunțul făcut de viceprimarul Capitalei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2024

Lucrările de modernizare a liniei de tramvai 5, pe porțiunea între Șoseaua Ștefan cel Mare și Pod Băneasa, vor începe în luna februarie, a anunțat miercuri, 24 ianuarie, Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. 

„În februarie începe reabilitarea faimoasei linii, linia 5, din punctul meu de vedere, tramvaiul corporatiștilor. Vom vedea în sfârșit un tramvai modern care va schimba radical modul de deplasare din centrul în nordul Capitalei”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Primăria Capitalei a încheiat, la finele anului 2023, cu o asociere condusă de firma Mari-Vila Com contractul pentru modernizarea liniei de tramvai 5, de la Șoseaua Ștefan cel Mare la Podul Băneasa, așa-numitul tramvai al corporatiștilor.

Investiția constă în lucrări la calea de rulare, realizarea a 18 peroane noi, lucrări la rețeaua de contact, modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului, lucrări la sistemul de iluminat public, relocarea semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu și lucrări la rețelele edilitare.

Lucrările ar trebui finalizate în 12 luni, inclusiv proiectarea, iar termenul de garanție este de 5 ani. Valoarea investiției este estimată la 228 milioane lei.

Traseul propus pentru reabilitarea liniei are o lungime de 4 kilometri pe bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu. Linia de tramvai 5 este una dintre cele mai eficiente din București, având un număr mediu de 11.731 îmbarcări/zi.

„Tramvaiul corporatiștilor” întoarce în apropierea Aeroportului Băneasa

După ani de zile în care pe linia 5 nu s-a circulat deloc sau cu tramvaie V3A bidirecționale, pe această liniei au fost introduse tramvaie cu o singură cabină, după ce Societatea de Transport București a finalizat lucrările la bucla de pe Bulevardul Aerogării, în apropierea Aeroportului Băneasa.

„Astfel, am realizat calea de rulare și linia aeriană de contact, zona carosabilă și trotuarele, am construit peronul, am executat instalații de canalizare pentru preluarea apelor meteorice, am trasat marcaje, am montat indicatoare rutiere și am instalat semafoare. Lucrările au fost realizate de STB după mai bine de zece ani de tergiversări, cauzate de exproprieri și de intrarea în insolvență a fostului executant.”, transmitea atunci primarul Nicușor Dan.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW