Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Lucrări la rețeaua de termoficare din București. Furnizarea agentului termic, sistată în Sectorul 3

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iulie 2021

În perioada 27 iulie – 30 iulie pe Magistrala 2 Sud, din Sectorul 3 al Capitalei, se vor desfăşura lucrări de înlocuire a unor vane, a anunțat compania municipală Termoenergetica.

Din cauza lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardele Nicolae Grigorescu şi  Theodor Pallady şi a lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardul Theodor Pallady şi strada Trapezului, furnizarea agentului termic va fi sistată până vineri, 30 iulie, ora 22:00.

Sistemul de transport al energiei termice din București, unul dintre cele mai mari din lume, are 954 km de conducte în rețeaua primară și furnizează căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. În ultimii ani, pe fondul lipsei investițiilor majore, întreaga rețea s-a degradat în ritm accelerat, avariile fiind la ordinea zilei.

Reabilitarea rețelei de termoficare, realizată pe bani europeni

Rezolvarea problemei termoficării din București a fost una dintre marile promisiuni făcute de primarul Nicușor Dan în timpul campaniei electorale, însă probleme financiare cu care se confruntă Primăria Capitalei i-ar putea da acestuia planurile peste cap. Un veritabil colac de salvare a fost oferit de Comisia Europeană pe 27 mai, când a aprobat o investiție de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator. În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/lucrari-la-reteaua-de-termoficare-din-bucuresti-furnizarea-agentului-termic-sistata-in-sectorul-3/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *