Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Lucian Onea, fost șef al DNA Ploiești, și Mircea Negulescu, fost procuror anticorupție, scapă de controlul judiciar

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Instanța Supremă a decis revocarea controlului judiciar în ceea ce îi privește pe Lucian Onea, fostul șef al  DNA Ploiești, și Mircea Negulescu, fost procuror anticorupție. Decizia nu este definitivă. Cei doi au fost trimiși în judecată de Secția Specială.

Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpații Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea prin ordonanțele nr.19/P/2018 din 25.09.2018 ale Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică. Cu drept de contestație”.

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și procurorul Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, în același dosar, Mircea Negulescu a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la represiunea nedreaptă, la inducerea în eroare a organelor judiciare și instigare în formă continuată la comiterea a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lucian Onea și Mireca Negulescu neagă acuzațiile că au falsificat probe.

Sursă foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW