Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, obligat de Tribunalul București să plătească peste 1,7 milioane de lei către Banca Comercială Feroviară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete:

Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, este obligat de către Tribunalul București să restituie către Banca Comercială Feroviară a lui Valer Blidar suma de 1,7 milioane de lei plus plus penalități. Decizia este definitivă.

Lucian Isar, reprezentantul României în conducerea BERD, a deschis un proces în anul 2016 cu Banca Comercială Feroviară, în contextul în care cu un an înainte a fost eliminat de la conducerea Consiliului de Supraveghere printr-o reorganizare a sistemului de conducere. Pe atunci, Isar lua de la bancă suma de 660.000 lei pe an și se afla la conducerea acesteia din iulie 2014.

Potrivit Profit.ro, Tribunalul București a respins cererea lui Lucian Isar, iar în anul 2017, Curtea de Apel București a dispus plata unor daune de 360.000 de euro. Banca a încercat să obțină suspendarea executării hotărârii la Instanța Supremă, însă cererea a fost respinsă. În acest context, Isar a obținut 1,67 milioane de lei de la bancă prin executarea silită.

Anul trecut, ÎCCJ a admis recursul Băncii Comerciale Feroviară și a dispus casarea sentinței și rejudecarea dosarului din faza de apel, astfel, banca a câștigat definitiv la Tribunal. Conform deciziei definitive a magistraților, Isar trebuie să plătească 1.7 milioane de lei băncii, plus alte penalități.

„Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune întoarcerea executării silite în dosarul nr. 1950/2017 al BEJ Guli Constantin şi obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1.700.875,02 lei. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a dobânzii legale penalizatoare, aferentă sumei de 1.700.875,02 lei, calculată de la data de 24.05.2019 până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 8.746,08 lei către reclamantă reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în decizia magistraților.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW