Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Lucian Duță, fost șef al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2020

Magistrații de la Tribunalul București l-au condamnat vineri pe Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de DNA că ar fi luat mită 6,3 milioane euro.

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Acuzațiile DNA

Potrivit procurorilor DNA, Lucian Duță, la data faptelor președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.
Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Antile Olandeze și cu conturi bancare deschise în Elveția.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.

Sursa foto: img.wall-street.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/lucian-duta-fost-sef-al-cnas-condamnat-la-6-ani-de-inchisoare-cu-executare-pentru-luare-de-mita/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/lucian-duta-fost-sef-al-cnas-condamnat-la-6-ani-de-inchisoare-cu-executare-pentru-luare-de-mita/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW