Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Lucian Bode trimite Corpul de Control la Secția 4 de Poliție din Timișoara, după ce fostul șef al secției și-ar fi hărțuit angajații

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2021

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control la Secția 4 de Poliție din Timișoara, după ce fostul șef al secției și-ar fi amenințat și hărțuit angajații. Comisarul Alin Popa Ilie a demisionat din funcția de conducere pe care o deținea la nivelul secției, după ce Sindicatul Europol a publicat mai multe mesaje trimise de acesta către angajații săi, dar a rămas în cadrul IPJ Timiș.

Conducerea Ministerului dorește clarificarea urgentă a acestei situații, susținând necesitatea menținerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuțiilor de serviciu”, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Șeful Secției 4 de Poliție din Timișoara își hărțuia angajații, potrivit Sindicatului Europol.

Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, potrivit unei postări pe Facebook a Sindicatului Europol.

Reprezentanții Sindicatului susțin că astfel de comportamente de „interlopi” nu au ce căuta în Poliția Română.

Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț!”, a precizat sursa citată.

Un șef din IPJ Timiș își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politic pe vremea…

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 15 ianuarie 2021

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW