Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode: Sfintele Sărbători de Paște au fost cele mai sigure din ultimii 4 ani / MAI propune renunțarea la purtarea măștii în stațiunile montane și de pe litoral

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 mai 2021

Ministrul de Interne susține că Sărbătorile Pascale din 2021 au fost cele mai sigure din ultimii 4 ani, menționând indicatorii legați de infracționalitate sau accidente rutiere grave. Lucian Bode arată că MAI va propune în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate (CIRRN) mai multe măsuri de relaxare, printre care renunțarea la portul măștii în stațiunile montane și de pe litoral.

Eu merg pe buna credință și pe faptul că românii au înțeles că nu există altă soluție, alta decât a respecta măsurile sanitare, pentru a reveni la normalitate. Aș vrea să remarc că Sfintele Sărbători de Paște au fost cele mai sigure din ultimii 4 ani, mă uit pe indicatorii legați de infracționalitate, accidente rutiere grave, sunt cei mai mici din ultimii 4 ani. Românii au înțeles într-o mare majoritate că numai respectând aceste măsuri putem reveni la normalitate”, a declarat Lucian Bode, vineri dimineață, la Digi24.

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie va avea vineri a treia ședință, unde vor fi analizate mai multe propuneri de relaxare a restricțiilor.

Propunerile noastre sunt legate de portul măștii, de evenimente și de condițiile în care persoanele care pot participa(..)eu sunt încrezător, uitându-mă pe cifre. Azi nu mai avem nicio localitate carantinată în România. Numărul persoanelor vaccinate a depășit 100.000 ieri(…)Toate aceste elemente vor duce la măsuri care să fie aplicate de la 1 iunie(…)Măsurile de relaxare vor veni gradual”, a precizat ministrul de Interne.

O altă propunere discutată în cadrul CIRRN ar fi legată de capacitatea de ocupare a restaurantelor, în cazul în care angajații și clienții sunt vaccinați împotriva COVID-19, a precizat Bode.

CITEȘTE ȘI: Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate se întrunește vineri / Ce propuneri de relaxare a restricțiilor vor fi discutate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-sfintele-sarbatori-de-paste-au-fost-cele-mai-sigure-din-ultimii-4-ani-mai-propune-renuntarea-la-purtatul-mastii-in-statiunile-montane-si-de-pe-litoral/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *