Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Lucian Bode: Nu vorbim de o relaxare totală / În continuare vor fi controale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 mai 2021

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, în urma relaxării de către Guvern a unor restricții, le-a transmis cetățenilor să respecte toate măsurile aflate în vigoare, precizând că în continuare oamenii legii vor realiza controale. 

„Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. (…) În continuare vor fi controale acolo unde restricţiile sunt menţinute”, a subliniat ministrul Lucian Bode, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, în cazul evenimentelor în care participanţii au obligaţia să fie vaccinaţi, organizatorul evenimentului poartă răspunderea iar autorităţile au obligaţia să verifice, prin sondaj, dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării.

Context

Guvernul a adoptat, vineri seară, hotărârea prin care măsurile de protecție împotriva COVID-19 vor fi relaxare. Actul normativ, care va intra în vigoare începând de sâmbătă, 15 mai, prevede că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise, cu excepția zonelor aglomerate, cum ar fi piețele și stațiile mijloacelor de transport în comun.

Hotarare adoptată de Guvern (textul integral)

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW