Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, nemulțumit că soțul Dianei Șoșoacă este cercetat în libertate: Am încredere în instituțiile statului român

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 decembrie 2021

Lucian Bode a declarat joi, 16 decembrie, că este nemulțumit, în calitate de ministru al Internelor, că soțul Dianei Șoșoacă este în libertate, deși este acuzat că a mușcat o jurnalistă italiană și că a agresat un agent de poliție. Oficialul a mai punctat că, la finalul anchetei, cei vinovați vor fi trași la răspundere.

Eu sunt foarte nemulțumit că un polițist participant la această activitate a fost împins, i s-a pus mâna în gât și a fost tras de uniformă. Cel care a procedat astfel este în libertate. Eu sunt nemulțumit în calitate de ministru al MAI de acest lucru (n.r. că soțul Dianei Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar), dar avem două dosare penale în lucru, am încredere în instituțiile statului român, în colaborarea instituțiilor din România și Italia, care este la un nivel foarte înalt, am o colaborare foarte bună cu ministrul de Interne din Italia”, a declarat Lucian Bode, joi, la Sălaj.

Totodată, Raed Arafat a precizat că, în urma unei discuții purtate cu Ambasadorul Italiei la București, nu există reproșuri în legătură cu modul în care au acționat polițiștii chemați să intervină în scandalul dintre soții Șoșoacă și jurnaliștii italieni.

Au avut oameni (n.r. reprezentanți ai Ambasadei) care au fost la secția de poliție și au văzut că s-a procedat în mod profesionist. Colaborarea e permanentă și pe toate palierele și este excelentă”, a adăugat Raed Arafat.

Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de ultraj, după ce ar fi agresat un polițist. Un alt dosar penal a fost deschis de Parchetul General, pentru a face lumină în scandalul soților Șoșoacă cu jurnaliștii italieni.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW