Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Lucian Bode îi răspunde lui Dan Barna pe tema asigurării ordinii în timpul evacuării Spitalului Foișor: Responsabilitatea revenea firmei de pază. Din proprie iniţiativă unitatea de jandarmi a decis să participe

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 aprilie 2021

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, susține că responsabilitatea asigurării ordinii în timpul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor revenea firmei de pază, iar jandarmii au intervenit din proprie inițiativă. 

„Ca să lămuresc public când şi în ce condiţii a fost chemată Jandarmeria pentru menţinerea ordinii publice, responsabilitatea asigurării măsurilor de pază de la respectiva activitate revenea firmei de pază. În condiţiile în care ei se vedeau depăşiţi de situaţie, aveau obligaţia să solicite sprijin Poliţiei şi Jandarmeriei. Din păcate, nimeni nu ne-a solicitat acest lucru şi din proprie iniţiativă unitatea de jandarmi a decis să participe şi să se implice în asigurarea ordinii şi liniştii publice în faţa spitalului Foişor, fără să fie solicitaţi la acest lucru. În consecinţă, rolul Jandarmeriei a fost acela de a asigura protecţia celor care erau în situaţia de a fi externaţi”, a spus Bode, la Parlament.

Dan Barna: Jandarmii au privit cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni

Precizările făcute de Lucian Bode vin în contextul în care viceprim-ministrul Dan Barna i-a acuzat pe jandarmii prezenți la fața locului nu au eliberat perimetrul, astfel încât transferul pacienților să se facă în bune condiții.

„Este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media. Trebuia asigurat un spațiu de distanțare”, a declarat liderul USR.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW