Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Lucian Bode: Este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare a pensiilor speciale

By news.ro , in Stirile zilei , at 14 iulie 2022

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 14 iulie, că este nevoie de o reformă şi este nevoie de o impozitare a pensiilor speciale, dacă asta va fi decizia finală în coaliţie. Despre pensiile militarilor, ministrul a precizat că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală, media a şase luni din activitate. „Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România”, a spus Bode, arătând că miniştrilor de Finanţe şi Muncă li s-a cerut o analiză privind veniturile mai mari decât cel al preşedintelui, însă nu au primit încă nimic, pentru a lua o decizie.

„Sunt pensionari care au pensii sub 2000 de lei, eu nu cred că putem vorbi despre pensii speciale, pensii sub 2000 de lei. Aceste lucruri le vom clarifica în urma unui grup de lucru pe care îl vom constitui, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei, pentru poliţiştii din penitenciare, respectiv structurile de intelligence ale României, cu toţii vom transmite toţi punct de vedere comun, in care vom arăta care este diferenţa între pensia ocupaţională şi pensiile speciale.”

Întrebat despre reforma sistemului de pensii, Lucian Bode a spus: „Categoric sunt de acord cu reforma sistemului public de pensii, sunt multe inechităţi în sistem, dar trebuie să înţelegem că militarii plătesc CAS, CASS, impozit şi beneficiază de această prevedere legală din legea 223, media a şase luni din activitate”.

Ministrul a precizat: „Este nevoie de o reformă şi este nevoie de impozitare, dacă asta va fi decizia finală. Impozitarea pensiilor speciale, pentru că ştiţi foarte bine care sunt categoriile – magistraţi, funcţionari parlamentari, diplomaţi, etc. Nu vreau ca în spatele carierei unor militari care beneficiază de pensie militară, să se ascundă cei care într-adevăr au pensii speciale în România”, a subliniat Lucian Bode.

Ministrul a mai afirmat că „s-a discutat despre o bornă, salariul preşedintelui României, raportat la indemnizaţii şi la pensii”.

„Ministrul Finanţelor a primit sarcină să facă o analiză, în sensul în care să vedem câte pensii, câte venituri sunt în această situaţie. Ministrul Muncii, de asemenea, a primit sarcină să vină, să pună pe masa coaliţiei o analiză în acest sens. Nu am primit aceste analize, pentru a putea lua o decizie”, a conchis ministrul Bode.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW