Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, după preluarea mandatului la Justiție: Voi aviza Programul „Anghel Saligny”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 2 septembrie 2021

Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției, a anunțat joi, 2 septembrie, că va aviza Programul „Anghel Saligny”, cunoscut drept „PNDL 3”, după consultările cu echipa de la Ministerului Dezvoltării. 

În ceea ce privește Anghel Saligny, acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern și așa cum rezultă din primele discuții cu specialiștii din Ministerul Justiției, cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seara ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Lucian Bode, în conferința de presă susținută după preluarea mandatului interimar la Justiție.

Lucian Bode a explicat care este procedura de avizare a unui proiect, menționând că Ministerul Justiției ar trebui să se pronunțe asupra legalității unui act normativ, nu asupra oportunității acestuia.

Procedura de avizare este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice”, a precizat ministrul interimar al Justiției.

Ministrul interimar a anunțat că o altă prioritate pentru cele 45 de zile petrecute la Justiție ar fi desființarea Secției Speciale.

Rămâne o prioritate, ne-am asumat în programul de guvernare, fiind o condiție esențială pentru ridicarea MCV. Soluția o știm cu toții, doar cine nu vrea să o vadă nu vede: Un proiect solid care să tina cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dezbătut de urgență în Parlament, care să obțină consensul unei majorități parlamentare”, a spus Bode.

Mesajul lui Lucian Bode vine în contextul în care fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a fost revocat din funcție după ce nu a avizat programul „Anghel Saligny”, un mecanism prin care autoritățile locale ar urma să beneficieze de 50 miliarde lei în următorii șase ani.

La predarea mandatului, Ion a declarat că proiectul cunoscut drept „PNDL 3” ar reprezenta o invitație „spre furt din bani publici”, făcută de premierul Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW