Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Lucian Bode: De 1 mai, cazarea este permisă în cele 17 staţiuni de pe litoral. Activitatea cluburilor este restricționată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2021

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că tinerii se vor putea caza în cele 17 stațiuni de pe litoral în perioada minivacanței de 1 Mai, dar a precizat că activitatea cluburilor este restricționată. 

Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1 – 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte. Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări – maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată. În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea. În noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca, pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, sigur, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment, nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la Prima TV, citat de Agerpres.

Bode susține că s-ar putea ca turiștii să nu fie obligați să poarte masca de protecție pe plajă sau în vârful muntelui, dar acest lucru trebuie discutat înainte în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”, a adăugat Lucian Bode.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW