Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Lucian Bode anunţă modificarea legislaţiei privind numirea în funcţiile de conducere din structurile MAI: De la începutul anului până în aprilie au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 16 mai 2021 Etichete: ,

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, anunţă modificarea legislaţiei privind numirea în funcţiile de conducere din structurile MAI, menţionând că de la începutul anului până în aprilie au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu.

„Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe. (…)

Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a declarat Lucian Bode, potrivit News.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW