Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Lucian Bode: Activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție va putea fi suspendată / Ce spune despre carantinarea Capitalei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 martie 2021

Ministrul de Interne anunță că activitatea operatorilor economici care nu respectă regulile de protecție împotriva infectării cu SARS-CoV-2 va fi suspendată pentru două săptămâni.

O să solicit conducerii partidului ca în această săptămână pe agenda Parlament să fie adus în dezbatere proiectul de lege care reglementează regimul sancțiunilor. Am propus și susțin acest lucru, pentru că aceste sancțiuni nu sunt suficiente”, a anunțat, luni, Lucian Bode, la Digi24.

Măsura ar putea fi pusă în practică în momentul în care operatorul economic primește trei sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție.

Legea trebuie să fie foarte clară cine poate să suspende activitatea, dacă sigilăm respectiva locație, iar dacă se întâmplă să nu se țină cont de această regulă, vorbim de infracțiune. Activitatea va fi suspendată pentru 2 săptămâni, dacă nu se va întâmpla în Parlament, intenționăm să venim în Guvern cu Ordonanță de Urgență”, a precizat ministrul de Interne.

În ceea ce privește o posibilă carantinare a Capitalei, după ce rata de infectare va depăși 6 cazuri la mia de locuitori, Lucian Bode a afirmat că decizia ar fi luată ținând cont de mai mulți factori.

Am avut mai multe discuții, dar una mai bună cu domnul prefect. Acesta a spus că dacă depășim incidența de 6 la mie e posibil să ajungem la carantină. Nu doar indicele conduce la această decizie. Sunt mai mulți factori, printre care și incidența, care conduc la o situație de genul(…)Trebuie să fim clari în declarații, să fie susținută de argumentele specialiștilor, sper să nu ajungem la această situație, dar dacă ajungem, cu siguranță, împreună cu DSP, cu INSP, cu toți factorii implicați, vom lua o decizie, dar nu pe baza acestui indice”, a afirmat Bode.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW