Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Lovitură pentru Liviu Dragnea în procesul în care cerea anchetarea procurorului din dosarul Tel Drum

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Curtea de Apel București respinge cererea lui Liviu Dragnea, aflat în arest în penitenciarul Rahova din luna mai, prin care solicită cercetarea de către inspecția judiciară a procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum.

Decizia nu este definitivă.

„Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge contestaţia ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la CAB”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Aflat în arest, Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară, la Curtea de Apel București, pentru anularea unei rezoluții prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul preşedinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan.

Inspectorii care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârşirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluţia de clasare, contestată acum de fostul lider PSD.

Actualmente, fostul preşedinte PSD este cercetat de DNA în dosarul „Tel Drum”, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW