Thursday, September 24, 2020
Jurnalism corect


Lovitura pentru Elena Udrea: Începe judecata în dosarul Hidroelectrica

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ancheta în dosarul Hidroelectrica, cu Elena Udrea în prim-plan, a fost legală. Este decizia Curții de Apel București, care a decis că procesul poate începe. Decizia instanței nu este definitivă. Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Implicat este și Dan Andronic, acuzat fiind de mărturie minicinoasă.

„Constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea efectuării actelor şi a administrării probelor în faza de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii, cu privire la inculpații UDREA ELENA-GABRIELA (…) si ANDRONIC DAN-CĂTĂLIN (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta.

Decizia nu este definitivă.

Dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea este acuzată că în 2011 ar fi primit o sumă de bani pentru a folosi influența pe lângă factori de decizie pentru menținerea unui contract dintre o societate comercială și SC Hidroelectrica SA.

„În cursul anului 2011, inculpata Udrea Elena Gabriela a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA”, se arată într-un comunicat al DNA.

Judecătorii au dispus excluderea unor probe, cauza fiind restituită DNA în luna februarie. Pe 24 iunie, DNA a retrimis dosarul instanţei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW