Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Lovitură pentru Dăncilă, Firea, Olguța, Dan și iubita lui Dragnea în procesul cu Times New Roman

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 24 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Cererea prin care Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Olguța Vasilescu și Irina Tănase solicitau jurnaliștilor de la Times New Roman daune de 500 000 de euro este perimată, este decizia Tribunalului București. 

„Constată perimate atât cererea de chemare în judecată formulată de către reclamante, cât şi cererea reconvenţională formulată de către pârâtul Petrar Călin. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.06.2020”, este decizia pe scurt a Tribunalului București. 

Irina Tanase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan si Olguța Vasilescu au cerut daune totale de 500.000 de euro, de la firma Infant Media SRL, administratorul acesteia, Alexandru Dona, redactorul-sef al publicației, Călin Petrar, și redactorul Ovidiu Eftime.

În cererea de chemare în judecată se arată că „reputatia si demnitatea reclamantelor a fost grav afectata” prin publicarea articolului, dar si distribuirea acestuia in mediul online, care a generat „comentarii si vulgaritati asemanatoare articolului”.

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tanase au declansat o stare fizica si mentala de rau, fiindu-i chiar teama si jena sa iasa pe strada datorita imaginii deformate ce i-a fost creata in ochii publicului prin expresiile folosite in cuprinsul articolului distribuit in spatiul public, articol ce a fost redistribuit”, se arata în document.

 

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW