Tuesday, September 21, 2021
Jurnalism corect


Lovitură în dosarul Hexi Pharma / După trei amânări, procesul ar putea fi reluat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 noiembrie 2020

Curtea de Apel București reia apelul în dosarul Hexi Pharma, unul dintre cele mai mari scandaluri care au zguduit sistemul sanitar din România. Compania deținută, în trecut, de Dan Condrea a fost acuzată că a diluat dezinfectanții folosiți în mare parte din spitalele din țară. El s-a sinucis după apariția controverselor.

În decembrie, judecătorii vor stabili dacă procesul va fi reluat de la zero sau va fi dictată decizia definitivă de Curtea de Apel București.

În baza art. 395 alin. 1 Cod proc. pen., dispune repunerea cauzei pe rol în vederea discutării reluării cercetării judecătoreşti. Acordă termen la data de 10.12.2020, ora 12:00, pentru când se vor cita părţile. Se va asigura apărarea inculpaţilor, în sensul că se vor contacta apărătorii aleşi ai acestora. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12.11.2020”, se arată în minuta instanței.

În primă instanță, în ianuarie 2019, firma a fost amendată penal cu 2,6 milioane de lei pentru înșelarea unităților medicale prin vânzarea dezinfectanților diluați.

Flori Dinu, fost director al companiei, a fost condamnată, pe fond, la 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Mihai Leva, fost director de producție, a primit 3,8 ani de închisoare cu executare.

Hexi Pharma va trebui să plătească despăgubiri către aproape 130 de spitale, dacă instanța va confirma prima decizie.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Corupția ucide și rămâne nepedepsită | Avem un sistem sanitar mâncat de bacterii și luptăm împotriva lor cu apă de ploaie

Patronul s-a sinucis

După începerea scandalului, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a decedat.

Ulterior, procurorii Parchetului General au ajuns la concluzia că omul de afaceri și-a pus capăt zilelor.

“A intrat în coliziune (Dan Condrea, n.r.) cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal. (…)  Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare”, au stabilit procurorii.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW