Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Lovitură de stat în Mali. România are 120 de militari în această ţară. Precizările făcute de Ministerul Apărării român

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 august 2020 Etichete: , ,

Președintele statului Mali a demisionat și a anunțat dizolvarea Parlamentului, potrivit televiziunii de stat, citată de BBC. Șeful statului, Ibrahim Boubakar Keïta, și prim-ministrul țării, Boubou Cissé, au fost arestați de militari, marți după-amiază.

Arestarea liderilor din Mali vine în urma unei revolte a soldaților. De luni de zile manifestanţii cer plecarea şefului statului situat în vestul continentului african. Președintele din Mali este acuzat că nu a reușit să rezolve problema corupției ]n cele două mandate pe care le-a avut în fruntea țării.

ONU desfășoară în Mali o Misiune Multidimensională Integrată de Stabilizare (MINUSMA), la care participă peste 120 de militari români și 4 elicoptere Puma.

MApN: Militarii români din Mali își continuă misiunile

„Militarii români aflați în Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) sunt în siguranță și își desfășoară activitățile conform programului normal.

Detașamentul Carpathian Pumas se află, de la începutul misiunii, în baza ONU Camp Castor, din Gao, aflată la o distanță de peste 1.000 de kilometri de capitala Bamako.

Situația este în permanență monitorizată de conducerea Ministerului Apărării Naționale, care este în legătură atât cu militarii detașamentului românesc din Mali, cât și cu Organizația Națiunilor Unite.

**
Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii în Mali cu un detașament al Forțelor Aeriene Române format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM”,
precizează Ministerul Apărării.

sursa foto: BBC

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW