Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord va fi inaugurat mâine

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE CNAIR a anunțat oficial deschiderea circulației începând cu ora 15:00.

Știrea inițială

O porțiune în lungime de circa 9,5 km, între DN 1 și Autostrada A3, din lotul 2 (19 km) al secțiunii de nord, a Autostrăzii Centura București va fi inaugurată mâine, 29 noiembrie, potrivit surselor Main News. 

Finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord este aproape. Firma constructoră, UMB Tehnostrade, condusă de Dorinel Umbrărescu, își accelerează procesul de încheiere a proiectului pentru a-și orienta resursele către Autostrada Moldova.

Cu toate acestea, într-o primă etapă, șoferii vor avea acces doar la cei 9,5 km dintre DN 1 și Autostrada A3, deoarece nodul rutier cu DN 2, situat în zona Afumați, se află pe lotul 3, care se află în faza de proiectare.

Desi inițial s-a anunțat că CNAIR va construi un drum provizoriu pentru a gestiona traficul la Afumați și a permite deschiderea altor 6 km de autostradă, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că firma chineză care a obținut contractul pentru lotul 3 va accelera procesul de proiectare pentru a începe lucrările în zona critică în primăvara anului viitor. Ceilalți 3 kilometri, aflați la capătul lotului 2, vor fi deschiși doar odată cu inaugurarea lotului 1, care este și el în etapa de proiectare.

Potrivit surselor, tot în acest an urmează să fie deschiși alți 10 km din lotul 2 al secțiunii de sud a autostrăzii, între DN5 și DN6. Responsabilii din cadrul CNAIR promit inaugurarea și a unei porțiuni de 13 km, între DN5 și DN4, însă șansele sunt destul de reduse, având în vedere vremea specifică acestei perioade.

A0 Nord Lotul 2 Corbeanca – Afumați:

Constructor: SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Lungime: 19 km

Valoarea estimată a contractului: 831,9 milioane lei fără TVA

Termen: 12 luni proiectare și 22 de luni execuție

Garanția ofertată: 10 ani.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Comentarii