Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Loredana, tânăra care și-a ucis prietena din copilărie într-un hotel din Saturn, condamnată definitiv la 16 ani de închisoare

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 4 iulie 2024

Loredana Atănăsoaie, tânăra de 18 ani care și-a ucis vara trecută prietena din copilărie într-un hotel din Saturn, iar apoi a abandonat-o într-un geamantan într-un parc din Mangalia, a fost condamnată joi, 4 iulie, la 16 ani de închisoare, după ce magistrații Curţii de Apel Constanţa au admis apelul mamei victimei împotriva deciziei Tribunalului Constanţa prin care fata fusese condamnată la 15 ani şi trei luni de închisoare. 

Loredana a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut. Procurorii au dispus trimiterea ei în judecată în stare de arest preventiv, pentru omor, furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar şi acces ilegal la un sistem informatic.

„În noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din staţiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne şi externe, consecinţa plăgii înţepate-tăiate de la nivel cervical, cu interesarea pachetului vascular de la acest nivel, apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia”, au precizat procurorii, potrivit News.ro.

Anchetatorii au explicat că tânăra a furat cardul bancar al victimei şi a retras suma de 2.000 de lei.

Alina, originară din județul Vaslui, a fost ucisă de prietena din copilărie, care îi era și colega de cameră la un hotel din Saturn, unde munceau. Viața curmată brusc a fetei de 18 ani nu a fost una ușoară. Alina provenea dintr-o familie cu posibilități materiale reduse, cu cinci copii. Tânăra s-a văzut nevoită să plece de acasă din cauza bătăilor tatălui său. Din același motiv a plecat și mama acesteia, cu sora mai mică.

Loredana le-a recunoscut procurorilor că și-a ucis prietena din copilărie cu sânge rece, chiar în camera hotelului în care erau cazate pe timpul contractului de muncă, în stațiunea Saturn. După ce ce Alina a sângerat puternic, Loredana a pus-o într-o valiză, a chemat un taxi și a dus-o într-un parc din Mangalia.

CITEȘTE ȘI: Mărturia taximetristului care a preluat-o pe criminala de la Mangalia: Sunt terminat. O să renunț la taximetrie

CITEȘTE ȘI: Povestea tragică de viață a Alinei, tânăra ucisă la Mangalia: Eu am vrut mereu să merg la școală, să ajung la liceu, să îmi fac un viitor

 

Comentarii