Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Locul în care utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului pe stradă este interzisă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 iulie 2020 Etichete: , , ,

Cetățenii nu vor mai avea voie să se uite în ecranul telefonului mobil în timp ce merg pe stradă. Interdicția a intrat în vigoare, miercuri, într-o localitate de la marginea oraşului Yokohama. Japonezii nu vor fi însă amendați dacă nu respectă această regulă.

„Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiţi smartphone-urile după ce vă opriţi”, este avertismentul pe care călătorii l-au auzit în gara din Yamato.

Autorităţile locale se bazează pe campaniile de informare pentru aplicarea interdicţiei și nu pe sancționarea cetățenilor, relatează AFP citată de Agerpres.

„Adesea văd oameni care îşi folosesc telefoanele mobile în timp ce merg pe jos. Nu sunt atenţi la ce este în jurul lor. Persoanele în vârstă nu îi pot evita mereu”, a spus un locuitor în vârstă de 64 de ani din Yamato, pe nume Kenzo Mori, care a salutat iniţiativa municipalităţii.

„Nu cred că avem nevoie de un text care să interzică. Putem evita (acest comportament – n.a.) dacă suntem pur şi simplu mai atenţi la ceilalţi”, a spus Arika Ina, o tânără în vârstă de 17 ani.

Un procent de 12% dintr-un total de 6 000 de pietoni din Yamato, monitorizați pe parcursul a două zile, își foloseau telefoanele mobile în timp ce mergeau pe stradă, arată un studiu al autorităților locale.

Studiul a stat la baza proiectul de ordonanţă care a introdus această interdicție ce a fost înaintată conducerii oraşului pe 1 iunie.

sursa foto: theconversation.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW