Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Locuitorii din Iași, obligați să poarte mijloace de protecție împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , ,

În județul Iași autoritățile au instituit obligația pentru locuitori de a purta mijloace de protecție împotriva COVID-19, atunci când de află în mijloacele de transport în comun, piețe instituții publice, farmacii, spații comerciale.

Potrivit deciziei Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin mijloace de protecție se înțelege mască de protecţie, eşarfe, fulare sau alt articol vestimentar.

„În mijloacele de transport în comun din judeţul Iaşi, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecţie constau în: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate la punctul anterior nu vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate (…) fără mijloacele de protecţie menţionate”, se menţionează în decizia Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, citată de Agerpres.

Măsura vine în contextul recomandărilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de a fi purtate astfel de mijloace de protecție în afara locuinței.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/locuitorii-din-iasi-obligati-sa-poarte-mijloace-de-protectie-impotriva-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW