Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Lockheed Martin va face centrul de mentenanţă a elicopterelor Black Hawk la Aerostar Bacău

By news.ro , in Stirile zilei , at 29 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Lockheed Martin în parteneriat cu Aerostar S.A vor deschide un centru de întreţinere, reparaţii şi revizie (MRO) a elicopterelor Black Hawk în Bacău, care va fi complet acreditat şi operaţional atunci când cele şapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an, au anunţat cele două companii, conform Profit.ro. Centrul trebuia să fie deschis iniţial la Romaero, însă compania se confruntă cu dificultăţi în ultima perioadă nu mai poate participa la licitaţii din cauza datoriilor.

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 elicoptere Black Hawk în noiembrie 2021, contract de circa 270 milioane de euro, pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgenţă ale ţării, care vor avea nevoie de mentenanţă.

Centrul MRO Black Hawk de la Bacău ar urma să permită creşterea gradului de pregătire şi reducerea costurilor operaţionale pentru elicopterele Black Hawk operate aici, spune Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale la Lockheed Martin.

„Acest centru, atunci când va fi operaţional, va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România”, spune acesta, anticipând că va avea potenţial de reştere în viitor, pe măsură ce va fi integrat suportul şi pentru alte produse Lockheed Martin, relatează  Profit.ro.

Producătorul american a finalizat un audit la Aerostar şi la instalaţiile companiei, iar acum aşteaptă o evaluare a planurilor instalaţiilor de către autorităţile române. Angajaţii Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida.

Tot la Bacău sunt cele mai mari şanse să se deschidă centru de mentenanţă şi pentru sistemele de rachete HIMARS pe care România le va achiziţiona de la Lockheed Martin.

Compania americană a semnat deja un acord în acest sens cu Aerostar, care va fi pus în aplicare după ce vor fi făcuţi şi de Ministerul Economiei paşii necesari pentru desemnarea centrului de mentenanţă, arată Adrian Iacob, Director Executiv Lockheed Martin România. Aerostar va putea asigura mentenanţă şi pentru avioanele F-16 cumpărate de România, când acestea vor ajunge în ţară, şi ar urma să fie implicată şi în procesul complex  instruirea tehnică a piloţilor de F-16.

Sursa foto: rawpixel.com

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW