Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Lockdown pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Austria / Cancelar: Este un pas necesar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2021

Persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 din Austria vor intra într-un lockdown pentru 10 zile, începând de luni, 15 noiembrie, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, potrivit unui anunț al Guvernului, relatează Reuters

Acestea vor avea voie să iasă din casă pentru activități de bază, precum mersul la serviciu sau aprovizionarea cu alimente. Carantina nu ar urma să se aplice în cazul copiilor cu vârsta sub 12 ani și în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Este un pas necesar, chiar dacă nu îl implementăm cu ușurință(…)În realitate, i-am spus unei treimi din populație să nu mai iasă din casă dacă nu are motive întemeiate. Ar fi o reducere masivă a contactelor dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate”, a spus cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

Austria are o rată de vaccinare de 65% din numărul total al populației eligibile, una dintre cele mai scăzute cifre din Europa de Vest, iar numărul de infectări cu COVID-19 este într-o continuă creștere. Sâmbătă, 13 noiembrie, Austria a raportat 13.152 de noi cazuri de coronavirus.

Măsura vine la o săptămâna după ce autoritățile de la Viena le-au interzis persoanelor nevaccinate să intre în locuri precum restaurante, hoteluri sau teatre.

În România, circulația pe timpul nopții este restricționată pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, măsură luată la finalul lunii octombrie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW