Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Livrările de petrol rusesc prin Ucraina către Ungaria, Slovacia şi Cehia au fost oprite

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 august 2022

Livrarea de petrol rusesc către trei țări europene prin Ucraina a fost oprită, deoarece plata pentru acesta nu poate fi procesată din cauza sancțiunilor UE impuse Federației Ruse, a anunțat marți, 9 august, compania rusă Transneft.

„În data de 4 august, livrarea de petrol rusesc prin teritoriul Ucrainei a fost oprită”, a precizat operatorul de oleoducte într-un comunicat, adăugând că acest lucru a afectat livrările către Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

Compania a precizat că partea ucraineană a oprit transportul de petrol „din cauza faptului că nu a primit bani pentru aceste servicii”.

Cu toate acestea, livrările către Polonia și Germania prin Belarus au continuat „ca de obicei”, a adăugat Transneft.

De când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, Washingtonul și Bruxelles-ul au impus Moscovei sancțiuni fără precedent, tăind accesul Rusiei la instituțiile financiare internaționale.

UE a căutat să își reducă dependența de resursele energetice rusești și a convenit să interzică peste două treimi din importurile de petrol rusesc.

Statele Unite au interzis petrolul și gazele rusești la câteva zile după începerea invaziei militare a Rusiei, la 24 februarie.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW