Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Livrări de droguri în București, coordonate dintr-o închisoare din țară / Trei persoane au fost reținute de DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 31 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

O persoană încarcerată într-un penitenciar din România ar fi coordonat livrări de droguri în București, fiind ajutat de mai mulți membri ai familiei, se arată într-un comunicat transmis luni, 31 octombrie, de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Trei persoane au fost reținute de procurori.

Cele trei persoane sunt acuzate de efectuare fără drept de operațiuni cu produse psihoactive, ceea ce indică faptul că este vorba de drogurile numite generic „etnobotanice”.

În cauză s-a reținut faptul că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane, aflate într-o relație de rudenie, au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse psihoactive, respectiv, au introdus în țară și au comercializat consumatorilor din municipiul București substanțe psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Operațiunea era coordonată de o persoană care își ispășește pedeapsa pentru trafic de droguri și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, primită într-un alt dosar, într-o închisoare din România, potrivit procurorilor.

Coordonarea s-a realizat fie prin comunicarea instrucțiunilor în mod direct cu ocazia vizitelor în penitenciar ale celorlalți inculpați, fie prin intermediul apelurilor telefonice”, notează procurorii.

Substanțele psihoactive erau comandate din Olanda și livrate în România prin intermediul unor firme de curierat. Mama și soția liderului ar fi ridicat coletele, potrivit DIICOT.

Cu o zi în urmă, un alt inculpat a fost prins în flagrant de procurori în timp ce transporta 1 kilogram de „produse cu efecte psihoactive”.

Ulterior, anchetatorii au făcut patru percheziții în București, inclusiv la o „locație improvizată în interiorul unui imobil din sectorul 3 al municipiului București, unde au fost identificate 11 persoane cu comportament specific consumatorilor de droguri”, mai arată DIICOT.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW