Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, victorie în instanță: Fostul șef al PSD poate să muncească în penitenciar. Care este miza deciziei

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Judecătoria Sectorului 5 a decis ca lui Liviu Dragnea să îi fie redat dreptul de  munci din penitenciar, după ce acesta a fost sancționat ca urmare a unui interviu acordat postului Realitatea Plus. Zilele lucrate îl vor ajuta pe fostul șef al PSD să iasă mai repede din închisoare.

„În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activită?i lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Dragnea, sancţionat după un interviu televizat

Liviu Dragnea a rămas fără dreptul la muncă după ce a fost sancționat în urma unui interviu acordat postului Realitatea PLUS. Deși, ulterior, a câștigat dreptul la muncă în instanță, decizia nu a fost pusă în aplicare, potrivit apărării lui Dragnea.

CITEȘTE ȘI: DNA: Promisiunile lui Dragnea în schimbul participării la investirea lui Trump – Avantaje pentru un afacerist american în domeniul Militar si Intelligence și postul de consilier la Bonn

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, susține că acesta poate munci, chiar dacă are probleme de sănătate.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pentru a putea fi eliberat condiționat, Dragnea trebuie să execute cel puțin 2 ani și 4 luni din pedeapsă, perioadă din care se scad zilele câștigate ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW