Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, scos din penitenciar şi dus la instanţă: Fostul lider PSD, audiat în secret de judecători

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Liviu Dragnea a fost dus, joi, din penitenciar la Tribunalul Bucureşti, unde va fi audiat ca martor în dosarul în care Valeriu Zgnonea este judecat pentru fapte de corupţie. Magistraţii au secretizat şedinţa de judecată. Al doilea martor citat pentru astăzi în dosar este Victor Ponta, însă până la ora transmiterii ştirii acesta nu s-a prezentat.

UPDATE: Următorul termen a fost stabilit pentru 10 octombrie.

Fostul președinte al PSD execută, din luna mai a acestui an, o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Acuzațiile aduse lui Valeriu Zgonea

Procurorii DNA spun că Valeriu Zgonea ar fi primit foloase necuvenite de la o persoană, în valoare de peste 62.000 lei, constând într-o excursie la Viena şi în cheluieli legate de construirea unei case de vacanţă în Covasna.

„În perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru”, explicau procurorii DNA.

Dumitru Dobrică a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA.

„La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ce vrea judecătorul să afle de la Dragnea

Liviu Dragnea a fost audiat și de procurorii DNA în faza de urmărire penală. Fostul lider PSD a fost chemat să dea declaraţii pentru că numele lui apărea într-o discuție dintre Zgonea și consilierul pe care fostul președinte al Camerei Deputaților ar fi urmat să îl ajute.

„Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea vroia să pună el subsecretar… 
Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap? 
Valeriu Zgonea: Pe cuvântu` meu! Deci …căldura. Acuma l-am convins! (…) L-adusese pă băiatu` lui de la TELEORMAN! Auzi, tu, mă, mânca-ţi-aş!”, este discuția care a dus la citarea lui Liviu Dragnea.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW