Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, permisie de o zi. Ana Birchall a cerut verificări privind condițiile în care a ieșit din închisoare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției a cerut conducerii ANP efectuarea unor verificări la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a beneficiat de o zi de libertate. Administrația Națională a Penitenciarelor va ancheta condițiile în care i-a fost acordată permisia lui Liviu Dragnea.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, transmite ANP.
Verificările au loc în contextul în care legea interzicea acordarea permisiilor persoanelor cercetate în alte cauze. Fostul lider PSD este anchetat în dosarul Tel Drum, aflat pe rolul DNA.
„Avem art. 213, permisunea nu se acordă în următoarele situații: sunt cercetați sau urmăriți în alte cauze penale, au pe rol cauze al căror obiect poate influența conduita lor pe perioada permisiei. Eu cred că s-a încercat o diversiune, ca să fie mascată această permisie de o zi. Prezum că au aruncat pe piață alte date, l-au scos cu o mașină de arest transfer, cu o dubă”, a explicat sindicalistul Dumitru Coarnă la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW