Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea nu va părăsi Penitenciarul Rahova. Propunerea Comisiei de Acordare a Recompenselor, respinsă/ Avocat: Nu s-a dat motivul. Asta e marea problemă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, nu a primit aprobarea Penitenciarului Rahova pentru a părăsi închisoarea 24 de ore, potrivit avocatei acestuia, Flavia Teodosiu.

„Acesta este un drept care se conferă conform legii, legea dispune ca orice om aflat în privare de libertate, orice om are dreptul la o permisie o dată pe lună sau la anumiți timpi, urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor, în contextul în care el lucrează. Și atunci, conform legii, i se acordă această permisie. Dar lui nu i s-a dat, deși are toate drepturile(…) Nu știu din ce motive, pentru că nu s-a dat motivul. Asta e marea problemă”, a declarat avocata acestuia, potrivit Digi24.ro.

Comisia de Acordare a Recompenselor din penitenciar l-a propus, pe 17 ianuarie, pe fostul lider social-democrat pentru o permisie de 24 de ore, potrivit surselor mainnews.ro.

În penitenciarul Rahova, în data de 17 a fiecărei luni, se analizează din oficiu situația deținuților care ies la muncă. Dacă aceștia acumulează 60 de credite, pot obține o recompensă, asta însemnând fie o zi liberă, fie suplimentarea pachetului. Vineri, 17 ianuarie 2020, Comisia de Acordare a Recompenselor a penitenciarului a propus acordarea unei permisii de 24 de ore pentru fostul lider social-democrat, însă, propunerea nu a fost aprobată.

Liviu Dragnea, eliberat o zi din închisoare în 2019

Liviu Dragnea a mai fost eliberat o zi din închisoare anul trecut. Ministrul Justiției a cerut conducerii ANP efectuarea unor verificări la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a beneficiat de o zi de libertate. Administrația Națională a Penitenciarelor va ancheta condițiile în care i-a fost acordată permisia lui Liviu Dragnea.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, transmite ANP.

Verificările au loc în contextul în care legea interzicea acordarea permisiilor persoanelor cercetate în alte cauze. Fostul lider PSD este anchetat în dosarul Tel Drum, aflat pe rolul DNA.

„Avem art. 213, permisunea nu se acordă în următoarele situații: sunt cercetați sau urmăriți în alte cauze penale, au pe rol cauze al căror obiect poate influența conduita lor pe perioada permisiei. Eu cred că s-a încercat o diversiune, ca să fie mascată această permisie de o zi. Precum că au aruncat pe piață alte date, l-au scos cu o mașină de arest transfer, cu o dubă”, a explicat sindicalistul Dumitru Coarnă la Digi24.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW