Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, chemat la Direcția Națională Anticorupție

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 iulie 2021

Liviu Dragnea va trebui să se prezinte, luni, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit surselor Mainnews.ro, fostul președinte al PSD a fost chemat pentru menținerea sechestrului în dosarul Tel Drum.

După ce a efectuat 2 ani și 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul Giurgiu susține că Liviu Dragnea s-a îndreptat, deși a declarat că se consideră „deținut politic” și că nu își recunoaște vinovăția / Instanța: Ieșirile publice nu sunt relevante

DNA îl acuză pe Dragnea de constituire a unui grup infracțional în jurul firmei Tel Drum

Procurorii DNA îl acuză Liviu Dragnea că s-a folosit de firma Tel Drum pentru a frauda bugetul Consiliului Județean Teleorman, prejudiciul estimat fiind de 31,3 milioane de lei. Fostul președinte al PSD, ajutat de funcționari din administrația locală, ar fi ajutat societatea Tel Drum, la rândul ei anchetată de DNA, să obțină contracte de reabilitări de drumuri cu CJ Teleorman, impunând condiții restrictive la licitații.

„Unul dintre scopurile grupului ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu  Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA. Cu ajutorul altor două persoane din grup ar fi folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte. Ar fi fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic, inclusiv prin inserarea unei condiții care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației. In plus, firma Tel Drum ar fi beneficiat și de date confidențiale ce au avantajat-o la obținerea contractului.
În mod similar, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, ar fi făcut demersuri și ar fi contribuit astfel încât firma Tel Drum SA să câștige și contractul de reabilitare a peste 50 km din DJ 506, un alt drum județean din Teleorman, în valoare de 62.482.442 lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene”, susțin procurorii DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW