Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Liviu Dragnea a fost încarcerat

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 27 mai 2019 Etichete: , ,

Liviu Dragnea a fost încarcerat, luni, la Penitenciarul Rahova. Liderul PSD a fost luat de acasă de poliţişti şi escortat la închisoare.

Potrivit procedurii, liderul PSD va sta 20 de zile în carantină, iar ulterior se va stabili locul de detenţie.

Preşedintele principalului partid de la Putere şi şeful Camerei Deputaţilor a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată cu majoritate

Cine sunt judecătorii care l-au trimis pe Liviu Dragnea la închisoare

Completul care a luat decizia este compus din judecătoarele: Aida Popa, Luciana Mera, Tatiana Rog, Simona Encean şi Alexandra Rus.

Luciana Mera se va pensiona începând cu 1 iunie, magistratul urmând a motiva sentinţa până la acea dată. Dacă sentinţa ar fi fost amânată, după pensionarea Lucianei Mera procesul s-ar fi putut relua.

Mera a făcut parte şi din completul care l-a condamnat pe Dragnea definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Tatiana Rog a făcut parte din completul care l-a condamnat pe liderul PSD în primă instanţă în dosarul Referendumul.

Alături de Mera, Tatiana Rog a anulat interceptări realizate de procurori cu SRI în dosarul unui apropiat al lui Liviu Dragnea.

Simona Encean a cerut abţinerea după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora soţul ei ar fi avut public opinii pro PSD. De asemenea, avocaţii au cerut înlocuirea ei. Cererile au fost respinse.

Alexandra Rus este magistratul care ar fi făcut opinie separată în dosar, în sensul rejudecării cauzei. Judecătoarea este fina Alinei Ghica, fost preşedinte CSM şi vicepreşedinte al Curtii de Apel Bucureşti. În spaţiul public s-a speculat că cele două ar fi apropiate ale Liei Savonea, preşedinte CSM.

Aida Popa este fost vicepreşedinte al ÎCCJ, precum şi fost şef al structurii care emitea mandate de siguranţa naţională.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în ceea ce priveşte angajarea fictivă la DGASPC Teleorman a două personae care în realitatea lucrau la sediul PSD Teleorman.

Foto: Facebook Alex Costache

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW